BACK

Ντολμαδάκια με σολομό

Αυτά τα ντολμαδάκια είναι ελαφρά και πρωτότυπα. Φτιαγμένα με σολομό, ρύζι και κάππαρη. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με μια ελαφριά μαγιονέζα και να τα σερβίρετε ως ορεκτικό.
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

20 αμπελόφυλλα
1 1/2 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
4 φέτες καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά Κρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια κάππαρη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Βράζετε τα αμπελόφυλλα για 1΄, εάν είναι κονσέρβας και 5΄, εάν είναι φρέσκα.

Τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αναμιγνύετε το βρασμένο ρύζι με το σολομό, την κρέμα γάλακτος, την κάππαρη, το λάδι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ενοποιηθούν.

 

2. Βάζετε σε κάθε αμπελόφυλλο μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα που έχετε ετοιμάσει και τα τυλίγετε πολύ σφιχτά ώστε να μην ανοίξουν στο βράσιμο.

Τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 30΄ περίπου.

 

Από το βιβλίο ''Μαγειρέψτε & μαγέψτε''  της Σοφίας Σκούρα.

 

Από τις εκδόσεις Φυτράκη.