BACK

Μπουρδέτο, ψάρι στην κατσαρόλα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και πατάτες

Παραδοσιακό επτανήσιο πιάτο με ψάρι, κρεμμυδάκια πατάτες στην κατσαρόλα.

Είναι λιγάκι πικάντικο, στην Κέρκυρα και τους Παξούς ονομάζεται και μπουρδέτο. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (8 votes)

Συστατικά:

1-1½ κιλό ψάρι, κέφαλος ή μελανούρι
½ κιλό  κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κ.σ  ντοματοπελτές, αραιωμένος σε ένα φλιτζάνι  νερό
2 κ.σ πάπρικα ή  πιπέρι καγιέν
½ κ.γλ.τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό κρεμμυδάκια ολόκληρα για στιφάδο
½ κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 κ.σ  ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

 

1. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μέσα στο ψυγείο.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 10 λεπτά να μαλακώσουν.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, το νερό, την πάπρικα και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

3. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα ολόκληρα.

4. Μέσα στη σάλτσα ντομάτας προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το ψάρι,τις πατάτες και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.

5. Σερβίρουμε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

 

Tips

Mπορούμε να το φτιάξουμε και με μπακαλιάρο παστό.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: