BACK

Μπισκότα με κακάο και λευκή σοκολάτα

Νόστιμα, ασπρόμαυρα μπισκότα που τα παιδιά θα λατρέψουν! Ανακατέψετε, πλάστε και ψήστε μαζί και αφήστε στα παιδιά να παίξουν με τη λιωμένη σοκολάτα (που αν θέλετε μπορεί να είναι κουβερτούρα). Επίσης μπορείτε να επικαλύψετε τελείως τα μπισκότα με τη λιωμένη σοκολάτα, βουτώντας τα ολόκληρα μέσα και βγάζοντάς τα με μια τρυπητή κουτάλα ή πιρούνι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (8 votes)

Συστατικά:

800 γρ. αλεύρι
80 γρ. κακάο
3 αβγά
400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
600 γρ. σοκολάτα λευκή

Οδηγίες:

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την λευκή σοκολάτα) μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Αφήνουμε να "ξεκουραστεί" για μισή ώρα στο ψυγείο.

2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών και με ένα κουπ-πατ, σε σχήματα που θέλουμε, κόβουμε τα μπισκότα.

3. Τα τοποθετούμε στο ταψάκι του φούρνου και τα ψήνουμε στους 160-170°C από 12-15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά

4. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί.

5. Ανακατεύουμε τη σοκολάτα εκτός μπεν-μαρί, (φροντίζουμε η κουτάλα να φτάνει μέχρι τα τοιχώματα της κατσαρόλας για να μην σχηματιστεί κρούστα), για να κρυώσει γύρω στους 30°C.

6. Βουτάμε σ’ αυτήν το μισό από κάθε μπισκότο και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.