BACK

Μπισκότα γλυκάνισου

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 1.6 (5 votes)

Συστατικά:

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα γλυκάνισου

Οδηγίες:

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τρεις λαμαρίνες. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ανοίξουν στο χρώμα και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 20 λεπτά (με το μίξερ). Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το γλυκάνισο και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη στη λαμαρίνα σε απόσταση 1 εκ. και κάνουμε με το κουτάλι στο καθένα ένα κύκλο για να πάρει σχήμα.

Τα αφήνουμε ξεσκέπαστα σε θερμοκρασία δωματίου για 8 ώρες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: