BACK

Μπιφτεκάκια σχάρας

Κλασσικές γεύσεις, δοκιμασμένοι συνδυασμοί, σίγουρη απόλαυση για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (6 votes)

Συστατικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο δυο φορές από τη μηχανή
100 γρ. ψιλοτριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο στο γάλα (αφού αφαιρέσετε την κόρα)
1 κουταλάκι τριμμένη ρίγανη
2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
6 κουταλιές τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Υπάρχουν πολλές απόψεις για τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εμείς, εδώ, θα σας δώσουμε μια συνταγή υπερπλήρη. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, ανάλογα με το γούστο σας, τι θα βάλετε μέσα στον κιμά.

Η εκτέλεση είναι απλή. Βάζετε τον κιμά σ’ ένα μεγάλο μπολ. Παίρνετε το μουλιασμένο ψωμί, το σφίγγετε καλά με το χέρι και το σκορπάτε πάνω στον κιμά. Ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε τον κιμά καλά ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά.

Ισιώνετε την επιφάνεια του και τον βάζετε στο ψυγείο να μείνει 1-2 ώρες.

Στη συνέχεια, πλάθετε τα μπιφτέκια στρογγυλά και πεπλατυσμένα και τα ψήνετε στη σχάρα.

Το ψητό μπιφτεκάκι είναι ένας έρωτας διαρκείας σχεδόν για όλους μας. Μαλακό, τρυφερό, αρωματικό λόγω των βοτάνων και, τέλος, γευστικό.

Αν σας αρέσουν τα μπιφτέκια σφιχτά, βάλτε μέσα και 1-2 αβγά.