BACK

Μοσχάρι με ελιές

Εϊναι από τις συνταγές που αποδεικνύουν ότι για να έχεις ένα καλό φαγητό στο πιάτο σου δε χρειάζονται περίεργες τεχνικές, αλλά καλά υλικά και χρόνος στο μαγείρεμα. Πολύ νόστιμο κρέας, αρκεί να επιλέξετε το κατάλληλο κομμάτι! Θα σας αποζημιώσει κάθε φορά που θα το μαγειρέψετε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

200ml ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200ml κόκκινο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
500γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι περασμένες από καυτό νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

2. Προσθέτουμε το κρέας και το θωρακίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές.

3. Προσθέτουμε το κρασί, μετά τις ντομάτες, το σκόρδο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τις ελιές.

4. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, προσθέτοντας βραστό νερό αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: