BACK

Μοσχάρι κοκκινιστό με φασολάκια

Προτιμήστε τα φασολάκια να είναι φρέσκα και πλατιά, αφού έτσι κρατάνε περισσότερο άρωμα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (7 votes)

Συστατικά:

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε 5-6 μερίδες και πλυμένο
1 ½ κιλό φρέσκα φασολάκια πλυμένα και καθαρισμένα
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
αλάτι & πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ποτήρια του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
2/3 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Ύστερα από λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι, το ροδίζουμε και μετά προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα φασολάκια, το μαϊντανό, πιπέρι και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Βράζουμε το φαγητό για 1 ώρα ακόμαχωρίς να  ανακατεύουμε κυκλικά αλλά βάζουμε την κουτάλα ανάμεσα από τα φασολάκια και αναδεύουμε ελαφρώς.  Επειδή το μοσχάρι συνήθως είναι σκληρό, βάζουμε το αλάτι που θα χρειαστεί 15 λεπτά προτού σβήσουμε τη φωτιά.

Tips

Μπορείτε την ίδια συνταγή να την φτιάξετε και με κολοκυθάκια τρυφερά, αλλά τα προσθέτουμε 20 λεπτά πριν το τέλος.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: