BACK

Μοσχαράκι ρολό με τυρί

Ένας ενδιαφέρον τρόπος να δώσετε μια άλλη γεύση στο μοσχαράκι σας, με αρώματα από σκόρδο και τη νοστιμιά του τυριού. Ζητήστε στο χασάπη να σας κόψει λεπτές φέτες και να τις χτυπήσει ώστε τα φιλετάκια να γίνουν λεπτά. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 1/2 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε φέτες από τον χασάπη
300 γρ. τυρί κεφαλοτύρι κομμένο σε κομματάκια
8-10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε γύρω-γύρω όλα τα περιττά κρεατάκια ώστε να πάρει η κάθε φέτα από το κρέας ένα κανονικό σχήμα.

Απλώνουμε τις φέτες το κρέας σε ένα ξύλο και αλατοπιπερώνουμε καλά, βάζουμε κατά μήκος το κομμένο τυρί και το πασπαλίζουμε με το σκόρδο.

Τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με ειδική κλωστή. 

Βάζουμε τα ρολάκια σε μια κατσαρόλα με το λάδι και το βούτυρο να τσιγαριστούν καλά και από τις δύο μεριές. Όταν ροδίσουν γύρω-γύρω τα σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρουν 2-3 βράσεις ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί τους συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.

Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν και τα κόβουμε σε μπουκίτσες, αφού αφαιρέσουμε τις κλωστές.

 

Tips

Σερβίρετε με πιλάφι ή πουρέ πατάτας ή πατατούλες τηγανιτές γαρνίροντας με σάλτσα από το κρέας.
Κατηγορία:
Πιάτο: