BACK

Μίνι σουβλάκια κεμπάπ

Είτε τα λέτε σουβλάκια, είτε τα λέτε καλαμάκια, ένα είναι το κεμπάπ!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (4 votes)

Συστατικά:

400 γρ. κιμά από μοσχαρίσιο κρέας
1 αυγό
1 κουταλιά τριμμένη γαλέτα
1 κουταλάκι πάπρικα (γλυκιά)
20 γρ. κάππαρη
20 γρ. πίκλες
3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
7 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
150 γρ. αρωματικό ρύζι (τύπου μπασμάτι)
αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά λεμόνι

Οδηγίες:

 

Ζυμώνετε τον κιμά με το αυγό, τη γαλέτα, την πάπρικα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. 
Με βρεγμένα χέρια πλάθετε 4 μακρόστενα μπιφτέκια και τα περνάτε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια. Τα βάζετε στο ψυγείο.
Ψιλοκόβετε τις πίκλες και την πιπερίτσα. Τα ανακατεύετε μαζί με την κάπαρη,  το ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού.
Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ ή στο τηγανόσχαρο και τα περιχύνετε ζεστά με το μείγμα του ελαιόλαδου.

 

Tips

Σερβίρονται με ρύζι, με μουστάρδα ή με διάφορες σαλτσούλες.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: