BACK

Μελιτζάνες σχάρας στο λάδι με σκορδαλιά καρυδιού, λιαστή ντομάτα και σέλινο

Mία από τις χαρακτηριστικές συνταγές της Μεσογείου, η σκορδαλιά με καρύδι μπαίνει με ένα twist από τον σεφ Μπαξεβάνης σε μελιτζάνες.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

600 γρ.. μελιτζάνες
2 πατάτες
5 σκελίδες σκόρδο
80 γρ.  καρύδια ψίχα
200 γρ. λιαστές ντομάτες (διατηρημένες σε λάδι)
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό
λίγη φρέσκια λουίζα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
μερικά κλαδάκια σέλινου
ελαιόλοδο
μπαχάρι
πιπέρι σε κόκκους
2 δαφνόφυλλα

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακριές φέτες, τις αφήνουμε για 1 ώρα σε αλατισμένο νερό και μετά τις ψήνουμε στη σχάρα.
Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά βράζοντας 2 πατάτες. Κατόπιν τις βάζουμε με λειωμένο σκόρδο στο μπλέντερ και χτυπώντας προσθέτουμε καρύδι, που το έχουμε επίσης πολτοποιήσει στο γουδί, ύστερα το σκόρδο, ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό, καθώς και φρέσκια λουϊζα. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν αλοιφή, Απλώνουμε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας, βάζουμε στο κέντρο καθεμιάς τη γέμιση (σκορδαλιά και λιαστές ντομάτες), τυλίγουμε τα ρολάκια και τα δένουμε, με ζεματισμένα κλαδάκια σέλινου. Βάζουμε τα ρολάκια σε λάδι με το μπαχάρι, το πιπέρι σε κόκκους και τα δαφνόφυλλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.Σερβίρουμε όταν θέλουμε και γαρνίρουμε όπως επιθυμούμε.

Από το βιβλίο "Τα καλύτερα μου" του Γιάννη Μπαξεβάνη.
Από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Tips

Για μεγαλύτερη ευκολία δέστε τις μελιτζάνες με σπάγγο μαγειρικής
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: