BACK

Τηγανίτες Μελιτζάνας

Πεντανόστιμες τηγανίτες από μελιτζάνες. Δοκιμάστε να τις φτιάξετε με λευκές μελιτζάνες Σαντορίνης που είναι πιο γλυκές. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

150 γραμμάρια χυλό για τηγάνισμα
4 μελιτζάνες
λίγο λάδι
1/2 λεμόνι
2 κουτ της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγά
20 γραμμάρια βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Ετοιμάζετε το χυλό για τηγάνισμα και κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.

Ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και βάζετε τις μελιτζάνες μέσα σ' αυτήν τη μαρινάδα για 1 ώρα.

Βράζετε τα αυγό σφικτά, τα κρυώνετε, τα ξεφλουδίζετε και χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στραγγίζετε τις μελιτζάνες και τις λιώνετε με το πιρούνι ή στο μiξερ με τους κρόκους των σφικτών αυγών, το βούτυρο, τον υπόλοιπο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Aνακατεύετε καλά και πλάθετε αυτό το μίγμα σε μπάλες, μεγέθους μανταρινιού περίπου.

Τις πατικώνετε, τις βουτάτε στο χυλό για τηγάνισμα και τις βάζετε στην φριτέζα στους 180 C, μέχρι οι τηγανίτες να ροδίσουν.

Στρώνετε σε μια πιατέλα, χάρτινη πετσέτα και τοποθετείτε πάνω τις τηγανίτες μέχρι να φύγει το πολύ λάδι. 

Tips

Συνοδέψτε τις με μια σπιτική καυτερή σάλτσα ντομάτας