BACK

Μελιτζάνα με καπνιστό σολομό και φύλλα ρόκας

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

300 γρ. καπνιστός σολομός
2 μελιτζάνες φλάσκες, μακρόστενες
400 γρ. ρόκας
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι

Βινεγκρέτ
8 κ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι

Οδηγίες:

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους μισού εκατοστού. Αλατίστε τες καλά και βάλτε τες σε ένα σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Μετά από 30 λεπτά ξεπλύνετε τες με άφθονο νερό και αφήστε τες για λίγο να στραγγίσουν.

Φτιάξτε τη βινεγκρέτ διαλύοντας πρώτα το αλάτι μέσα στο ξίδι. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και τις σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση (αφαιρέστε το πράσινο φύτρο που μπορεί να έχουν). Αφήστε τη βινεγκρέτ εκτός ψυγείου για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Βάλτε σε ένα μεγάλο τηγάνι τις πρώτες φέτες μελιτζάνας με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίστε τες σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. Γυρίστε τες από την άλλη πλευρά ρίχνοντας ίσως ακόμη 1 -2 κουταλιές ελαιόλαδο στο τηγάνι. Τηγανιστέ τες για 2 λεπτά ακόμη και βγάλτε τες επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τις άλλες φέτες μελιτζάνας.

Κόψτε τις φέτες του καπνιστού σολομού σε κομμάτια διαστάσεων όσο περίπου και οι φέτες μελιτζάνας.

Τοποθετήστε διαδοχικά μια φέτα μελιτζάνας, μια διπλή φέτα σολομού και 5-6 φύλλα ρόκας. Συνεχίστε άλλη μια φορά και τελειώστε με σολομό και φύλλα ρόκας.
Γαρνίρετε το πιάτο με βινεγκρέτ και σερβίρετε.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: