BACK

Μπουτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα με σκόρδο και τυρί

Μόνο η λέξη λουκούμι περιγράφει αυτό το πιάτο. Το κρέας, μαλακό και ζουμερό, λιώνει στο στόμα, ενώ το σκόρδο με το τυρί συμπληρώνουν τέλεια τη γεύση του αρνιού και δημιουργούν μια σάλτσα σκέτο πειρασμό. Μια εναλλακτική συνταγή για να ετοιμάσετε το φετινό Πασχαλινό αρνάκι με πιο εύκολο τρόπο αλλά με σίγουρο και πεντανόστιμο αποτέλεσμα!
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (9 votes)

Συστατικά:

2 αρνίσια μπούτια, περίπου 2 κιλά συνολικά με το κόκαλο
3 σκελίδες σκόρδο
80 γραμμ. γραβιέρα Κρήτης ή άλλο σκληρό τυρί από πρόβειο γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Πείτε στο χασάπη να σπάσει τα μπούτια σε 2-3 μεριές, χωρίς όμως να χωρίσει τα κομμάτια έτσι ώστε να χωρέσουν στην κατσαρόλα. 

1. Πλύνετε καλά τα μπούτια και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας. 

2. Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπήστε τα σε πολλά μέρη και γεμίστε εναλλάξ με φλοίδες σκόρδο και κομμάτια τυρί.

3. Αλατοπιπερώστε καλά και τσιγαρίστε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

4. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το κρέας για 1-1 1/2 ώρα έως ότου ψηθεί και μαλακώσει.

5. Σερβίρετε με πατάτες φούρνου και τη σάλτσα του.

Tips

Μπορείτε να το φτιάξετε και με κατσικάκι αν και η λιπαρότητα του αρνιού ενδείκνυται για αργό μαγείρεμα.