BACK

Φιλετάκια γλώσσας με αρωματικά και τραγανή κρούστα

Νόστιμα, τραγανά και ενδιαφέροντα ψάρια για όλους! Από το βιβλίο "Νοστιμιές με πάθος" της Μάρθας Συριανάκη, εκδόσεις Ακρίτας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (3 votes)

Συστατικά:

4 φιλέτα γλώσσας (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. αμύγδαλα σε νιφάδες
2 κ.γλ.  μουστάρδα πικάντικη
2 κ.γλ. ντοματοπελτές
1/2 κ.γλ. εστραγκόν
1/2 φλ. γάλα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
2 κ.σ. μαιντανός μιιλοκομμένος

Οδηγίες:

1. Πλένουμε τα ψάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. 

2. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με το σουσάμι.

3. Σε άλλο πιάτο βάζουμε τη μουστάρδα, τον πελτέ, το εστραγκόν, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

4. Βάζουμε το γάλα σε βαθύ πιάτο.

5.. Βουτάμε ένα-ένα τα ψάρια, πρώτα στο γάλα και από τις δυο πλευρές.

6.. Απλώνουμε από τη μια πλευρά του ψαριού λίγο από το μείγμα της μουστάρδας και το βουτάμε στο πιάτο με το αλεύρι και το σουσάμι (ή τα αμύγδαλα).

6. Κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά και επανλαμβάνουμε το ίδιο για όλα τα ψάρια.

7. Τοποθετούμε τα ψάρια στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ

8. Αλείφουμε τη σxάρα του φούρνου και τα ψάρια με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στο grill 15', μέχρι να ροδίσουν.