BACK

Μαντί - μικρά ραβιολάκια με κρέας και σώς γιαούρτι

Το μαντί είναι ένα από τα πιο γευστικά πιάτα της ανατολίτικης κουζίνας με πάνω από 40 διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης της συνταγής σύμφωνα με τον τόπο και τον τρόπο της παρασκευής του.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (10 votes)

Συστατικά:

Για τη Ζύμη

½ κιλό αλεύρι
12 κουτ.της σούπας αλάτι
2 αυγά
1 κουτ.σούπας λάδι
150 γρ. Γάλα ή νερό.


Για τη γέμιση

500 γρ.αρνίσιο κιμά
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι,πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαιντανό

 

Για το σερβίρισμα

8 κουταλιές βούτυρο λιωμμένο

λίγο σουμάκ Τούρκικο μπαχαρικό
​λίγο μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι
 

Οδηγίες:

Για την Ζύμη


Επάνω σε ένα μαρμάρινο πάγκο βάζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε το κέντρο με το χέρι και βάζουμε ολα τα υλικά.

Ζυμώνουμε ζωηρά, σχηματίζουμε κύλινδρο, ενώνουμε τις δύο άκρες,πάλι ζυμώνουμε κ.ο.κ.

Σκεπάζουμε το ζυμάρι με μια βρεγμένη πετσέτα για μισή ώρα.

Συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο για άλλες τρεις φορές.Κόβουμε το ζυμάρι σε πέντε ίσα μέρη κι ανοίγουμε φύλλο το καθένα με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 25 εκατοστά, πασπαλίζοντας διαρκώς με αλεύρι.

Κόβουμε κάθε φύλλο μας σε μικρά κομμάτια τετράγωνα ή στρογγυλά ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στα μαντι μας.

 


  

 


Για την Γέμιση


Γεμίζουμε τα μαντί με τον κιμά και τα κλείνουμε σκεπάζοντας την μια πλευρά με την άλλη και πιέζοντας τις άκρες για να κλείσουν σωστά, ενώ τις στρίβουμε για να πάρουν το σχήμα σαν τορτελόνια (μπορούμε να κάνουμε και πουγκάκια, ή κι άλλα σχήματα).

Τα βράζουμε μέσα σε ζωμό κρέατος και τ' αδειάζουμε στο πιάτο.

Περιχύνουμε με αραιωμένο σκορδάτο γιαούρτι σακκούλας και ζεσταίνουμε το πιάτο πάνω στη φωτιά.

Ρίχνουμε από πάνω καμμένο βούτυρο με σουμάκ και μπούκοβο ή κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε το μαντι ζεστό.

 


 

 

Συνταγή από το εστιατόριο Pandeli