BACK

Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες, σε γλυκειά σάλτσα κόκκινου κρασιού

Η Μαυροδάφνη είναι το ελληνικό κρασί που ταιριάζει καλύτερα στα μανιτάρια. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

16 μανιτάρια μέτρια
400 γρ. γαρίδες μεγαλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κολοκυθάκια
2 κουτ. σούπας άνηθο
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
1 φλ. κονιάκ
½ κουτ. δυόσμο και ½ κουτ. θυμάρι
λίγη κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε τα κοτσανάκια τους. Τα σωτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε τα κελύφη και τα κεφάλια τους σε λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄ και στραγγίζουμε και κρατάμε τα υγρά τους για να κάνουμε τη σάλτσα.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα κολοκυθάκια όλα κομμένα πολύ ψιλά, προσθέτουμε τα  σώματα από τις γαρίδες και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Προσθέτουμε τη σάλτσα από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄ στη φωτιά και στραγγίζουμε το μείγμα κρατώντας την σάλτσα σε ένα άλλο κατσαρολάκι.

Ανακατεύουμε το μείγμα με τις γαρίδες με τον άνηθο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Ξαναβάζουμε τη σάλτσα της μαυροδάφνης στη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και το θυμάρι και τέλος συμπληρώνουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλα 5΄ μέχρι να πήξει και περιχύνουμε τα μανιτάρια

Tips

Διαλέξτε μεγάλα μανιτάρια για να έχουν χώρο για την γέμιση, ακόμα και portobello.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: