BACK

Σουφλέ πράσο

Αυτό το σουφλέ είναι πεντανόστιμο και πολύ εύκολο και μπορείτε να το προσαρμόσετε στις προτιμήσεις και τη γεύση σας, με κίτρινα ή πιο αλμυρά τυριά προσθέτοντας αλλαντικά όπως μπέικον ή σαλάμι. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (5 votes)

Συστατικά:

1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
750 γρ πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους)
4 αυγά
250 γρ γραβιέρα
250 γρ έμενταλ
250 γρ ζαμπόν
250 γρ κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
100 γρ βούτυρο

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες

2. Τα ζεματίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μέσα σε 2-3 δάχτυλα νερό που βράζει.

3. Όταν πιουν το νερό σωτάρουμε τα πράσα στο βούτυρο και προσθέτουμε το ζαμπόν, τη γραβιέρα, και έμενταλ, τα αυγά καλά χτυπημένα και στο τέλος αλάτι και πιπέρι.

4. Σε βουτυρωμένο μακρόστενο πυρέξ στρώνουμε τη σφολιάτα να περισσεύει λίγο.

5. Ρίχνουμε τη γέμιση και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.

6. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.

Tips

Είναι ιδανικό και για τα παιδιά που έτσι θα φάνε το πράσο πολύ ευχάριστα!