BACK

Κουραμπιέδες μπουκίτσες

Φτιάξτε πολλές δόσεις διότι θα γίνουν ανάρπαστοι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (6 votes)

Συστατικά:

1 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
½ κιλό βούτυρο γάλακτος λιωμένο
κιλό ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
700 γρ αλεύρι
1 κρόκο αυγού
½ φλυτζάνι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
βούτυρο για το ταψί
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, τον κρόκο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: αλεύρι, σόδα, κονιάκ, αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπαλίτσες κάνοντας με το δάκτυλο μας στη μέση τους μια βούλα. Τους βάζουμε ανά σειρές σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Όπως είναι καυτοί κοσκινίζουμε μια φορά πάνω τους ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσουν τους ξαναπασπαλίζουμε για δεύτερη φορά.

Tips

Χωρίς την ζάχαρη άχνη από πάνω οι κουραμπιέδες είναι ένα πεντανόστιμο βουτυρένιο μπισκότο αμυγδάλου για όλες τις εποχές.