BACK

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με αγκινάρες αυγολέμονο

Το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με αγκινάρες αυγολέμονο θα σας συναρπάσει με τα αρώματα και την ξινούτσικη γεύση από το αυγολέμονο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (6 votes)

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 χοντροκομμένα ασκαλώνια (προσπαθήστε να κρατήσετε όσο περισσότερο γίνεται από το χλωρό μέρος)
1 μεγάλο κοτόπουλο, κομμένο
νερό ή αραιός ζωμός από κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι κομμένος φρέσκος άνηθος
1/2 φλιτζάνι κομμένος φρέσκος μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
φρεσκοστιμμένος χυμός 2 λεμονιών

 

Οδηγίες:

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά και έπειτα, τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα.

Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτετε τα ασκαλώνια, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα τσιγαρίζετε μέχρι να μαζέψουν.

Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όσο νερό ή ζωμό χρειάζεται για να καλυφθεί πλήρως. Κλείνετε το καπάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 50 λεπτά.

Προσθέτετε τις καρδιές από τις αγκινάρες μαζί με τα μυρωδικά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε ελαφρώς μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αλατοπιπερώνετε όσο χρειάζεται και προσθέτετε όσο νερό ή ζωμό κρίνετε ότι είναι απαραίτητο. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, για περίπου 30-35 λεπτά.

Χτυπάτε τα αυγά με το λεμόνι σε ένα μπολ μεταλλικό μεσαίου μεγέθους. Παίρνετε μια κουταλιά από το ζουμί της κατσαρόλας και την ρίχνετε στο λαδολέμονο, το οποίο συνεχίζετε να χτυπάτε.

Χύνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και κουνάτε την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο. Σερβίρετε κατευθείαν.



Σημείωση: Αν και οι κατεψυγμένες αγκινάρες δεν έχουν σε καμία περίπτωση τη γεύση που δίνουν φρέσκιες καρδιές αγκινάρας, μπορείτε για τη δική σας ευκολία να επιλέξετε τις πρώτες.

Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται λιγότερη ώρα μαγειρέματος, γύρω στα 15 λεπτά δηλαδή, και γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να τροποποιήσετε αναλόγως τη συνταγή.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: