BACK

Κοτόπουλο με κάρυ και φρούτα

Ιδιαίτερη συνταγή γευστική με αρώματα και γεύσεις φρούτων.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κοτόπουλο 1,2 kg
σκόνη κάρυ
200 ml γάλα καρύδας
60 gr κρεμμύδι
ζωμός κοτόπουλου
χυμός από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
60 gr ελαιόλαδο
1 μήλο
2 μπανάνες
1 μάνγκο
80 ml ξινή κρέμα
αλάτι
λεμόνι

Οδηγίες:

Προετοιμάζουμε τον χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε με ένα απορροφητικό χαρτί. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Στύβουμε το χυμό του λεμονιού μέσα σε μια λεκάνη, καθαρίζουμε τις μπανάνες, τι κόβουμε σε ροδέλες και τις ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη. Το ίδιο κάνουμε και για τα μήλα και το μάνγκο, κόβοντάς τα σε καφεδάκια.

Ζεσταίνουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το λάδι στο οποίο τσιγαρίζουμε δυνατά τις μερίδες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με την σκόνη κάρυ τα μήλα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.

Το αφήνουμε για λίγα λεπτά και το σβήνουμε με γάλα καρύδας, ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και βράζουμε χαμηλώνοντας τη φωτιά για 35 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε μπανάνα και μάνγκο και βράζουμε σιγά για ακόμα λίγο.

Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε τις μερίδες κρέατος και συνεχίζουμε το δέσιμο της σάλτσας προσθέτοντας τη ξινή κρέμα και λίγο χυμό πορτοκάλι. Δοκιμάζουμε, βελτιώνουμε τα καρυκεύματα και ρίχνουμε πάνω στα κομμάτια κοτόπουλου τη σάλτσα. Το κοτόπουλο κάρυ σερβίρεται με ρύζι με σταφίδες.

Υπενθύμιση

  • Προσοχή στη δόση του καρυκεύματος κάρυ διότι μπορεί να είναι πολύ καυτερό
  • Τα ευαίσθητα φρούτα (π.χ. μπανάνα) θα πρέπει απαραίτητα να μπαίνουν τελευταία στιγμή για να μην σπάσουν

    Παρατηρήσεις
  • Η παρασκευή του κοτόπουλου με κάρυ και φρούτα έχει πολλές παραλλαγές και από χώρα σε χώρα διαφοροποιείται
  • Το κάρυ είναι ένα μπαχαρικό της ανατολής. Προέρχεται κυρίως από την Ινδία και πολλές φορές ποικίλλει στο πόσο καυτερό είναι, ανάλογα από το μίγμα μπαχαρικών από το οποίο φτιάχνεται

Το αφήνουμε για λίγα λεπτά και το σβήνουμε με γάλα καρύδας, ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και βράζουμε χαμηλώνοντας τη φωτιά για 35 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε μπανάνα και μάνγκο και βράζουμε σιγά για ακόμα λίγο.
 

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: