BACK

Κορμός σοκολάτας με φραμπουάζ

Ο κορμός σοκολάτας με φραμπουάζ είναι ένα γλυκό πανεύκολο που θα εντυπωσιάσει στο γιορτινό σας τραπέζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (5 votes)

Συστατικά:

½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζανιού κακάο σκόνη
3 αβγά
½ φλιτζάνι πολύ ψιλή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού κουβερτούρα, περασμένη στον τρίφτη
1 κουτάλι καυτό νερό
1κουτάλι πολύ ψιλή ζάχαρη, 
1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη
1 πακέτο κατεψυγμένα φραμπουάζ
​Ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε με λάδι μια φόρμα κορμού διαστάσεων 30Χ25Χ2 εκ.

Στρώστε στη βάση και στα πλαϊνά λαδόκολλα και αλείψτε με λάδι τη λαδόκολλα. Με ηλεκτρικό χτυπητήρι, χτυπήστε τα αβγά σ’ ένα μπολ για 4-5 λεπτά ή ώσπου να δέσουν.

Προσθέστε τη ζάχαρη σιγά σιγά, χτυπώντας συνεχώς ώσπου το μείγμα να γίνει γυαλιστερό.

Μεταφέρετε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ. Με μεταλλικό κουτάλι, ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, την κουβερτούρα και νερό και ανακατέψτε καλά.

Απλώστε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε την επιφάνεια. Ψήστε τον κορμό για 12-15 λεπτά ώσπου να ροδίσει.

Βάλτε ένα φύλλο λαδόκολλας σε μια στεγνή πετσέτα. Πασπαλίστε το με την έξτρα ζάχαρη. Βγάλτε τον κορμό στη λαδόκολλα και αφήστε τον για 2 λεπτά.

Προσεκτικά, τυλίξτε τον με τη λαδόκολλα και αφήστε τον για 5 λεπτά. βγάλτε την λαδόκολλα και πετάξτε την.

Απλώστε στον κορμό χτυπημένη κρέμα γάλακτος και φραμπουάζ. Ξανατυλίξτε τον.



Σημείωση

  • Όταν ψηθεί η βάση του γλυκού, θα πρέπει να είναι λίγο ζαρωμένη στα πλαϊνά της φόρμας.
  • Για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ψημένη, βάλτε ένα πιρούνι στο κέντρο της.
  • Αν βγει καθαρό, τότε η βάση είναι έτοιμη.
  • Η μέθοδος του πιρουνιού θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν τελειώνει ο χρόνος ψησίματος.
  • Αν τρυπήσετε τη βάση πριν ψηθεί, τότε δεν θα φουσκώσει.
  • στην ετοιμασία, αλλά θέλει λίγη προσοχή στο τύλιγμα.
  • Όταν τον μάθετε όμως, θα κάνετε όλες του τις παραλλαγές και θα εντυπωσιάζετε τους καλεσμένους σας κάθε φορά!

Tips

Ο κορμός τυλίγεται με το χαρτί του όσο είναι ακόμα ζεστός, επειδή όταν κρυώσει, σπάει κατά το τύλιγμα. Το χαρτί εμποδίζει τις στρώσεις να κολλήσουν και διευκολύνει το ξετύλιγμα για τη γέμιση. Ο κορμός μπορεί να γεμιστεί με μαρμελάδα όσο είναι ακόμα ζεστός (και κατά συνέπεια δε θα χρειαστεί το τύλιγμα με τη λαδόκολλα), αλλά αν δοκιμάσετε να γεμίσετε έναν ζεστό κορμό (βάση) με κρέμα, τότε η κρέμα θα γίνει λαδερή και θα λιώσει.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: