BACK

Κολοκυθόσουπα με τζίvτζεp, πικραμύγδαλα και κανελόνια πράσου

Μία συνταγή του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη που θα κάνει τους καλεσμένους σας να υποκλιθούν στην μαγειρική σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

1 πατάτα μεγάλη
500 γρ. κολοκύθα κίτρινη
1 πράσο μεγάλο
1 κρεμμύδι φρέσκο
1 Τζίντζερ ή καυτερή πιπεριά
50 γρ. πικραμύγδαλα ή αμύγδαλα
μαριναρισμένα σε σουμάδα
3/4 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
200 ml Κρέμα γάλακτος light
λίγο φασκόμηλο
λίγο ηλιέλαιο
60 γρ. παρμεζάνα
λίγο βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Προετοιμασία

Κόβουμε το πράσο σε μπαστουνάκια 5 εκ.

Αφαιρούμε σπρώχνοντας με τα δάχτυλα το εσωτερικό του, κρατώντας τον εξωτερικό φλοιό άδειο σαν ένα κανελόνι.

Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το εσωτερικό του πράσου, την πατάτα και 400 γρ. από την κίτρινη κολοκύθα.

Ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. της κολοκύθας και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη του κρεμμυδιού.

Σπάζουμε τα πικραμύγδαλα σε μεγάλα κομμάτια.

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο το κρεμμύδι, την ψιλοκομμένη κολοκύθα, λίγο τζίντζερ και λίγα πικραμύγδαλα.

Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια, τα τυλίγουμε σε σελοφάν και τα βράζουμε σε ατμό ή σε ζεστό νερό για 8-10 λεπτά.
Σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο και λίγο βούτυρο τους κύβους της κολοκύθας, της πατάτας και του πράσου, ρίχνοντας αλάτι, πιπέρι και λίγες σταγόνες σουμάδας.

Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου, και λίγα φύλλα φασκόμηλου (προαιρετική ποσότητα) και αφήνουμε τη σούπα να βράσει όσον το δυνατόν περισσότερο σε σιγανή φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και περνάμε τη σούπα από μύλο.

Πασπαλίζουμε προαιρετικά με αμύγδαλα.  

 

Σερβίρουμε με ένα καvελόνι πράσου στο κέντρο του πιάτου.

 

 

Γιάννης  Μπαξεβάνης -  "Τα Καλύτερά Μου"

Εκδόσεις Καστανιώτη

 

 

 

 

Tips

Φτιάξτε δικό σας σπιτικό ζωμό σε μεγάλες ποσότητες τον οποίον μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη για κάθε χρήση.
Προέλευση:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: