BACK

Κοκορέτσι ο μεζές του Πάσχα

Το απόλυτο μεζεδάκι για το Πάσχα, και όχι μόνο! Μια νοστιμιά για λίγους! Συκωταριά, εντόσθια και γλυκάδια αριστοτεχνικά τυλιγμένα στα πολύ καλά πλυμένα εντεράκια, αρτυμένα με μπόλικο αλατοπίπερο, μαντζουράνα και λεμονάκι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

1 συκωταριά  αρνιού
έντερα αρνιού
μαντζουράνα
αλάτι
πιπέρι
λάδι ή 1/2 φλ. βούτυρο
1 λεμόνι

Οδηγίες:

  • Καθαρίζουμε πολύ καλά τα εντόσθια του αρνιού. 
  • Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια τη συκωταριά του αρνιού, τα πνευμόνια, το συκώτι και τους αδένες και λαδώνουμε.
1. Βάζουμε σ' ένα μπολ και αναμειγνύουμε με αλατοπίπερο τα εντόσθια. 
2. Βάζουμε στη σούβλα τα σπλάχνα, μετά την καρδιά και επαναλαμβάνουμε αυτή τη σειρά μέχρι το τέλος. 
3. Καλύπτουμε πλήρως με τα έντερα του αρνιού.
4. Δένουμε τα έντερα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην λυθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
5. Αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος με ένα μείγμα λαδιού - βουτύρου -χυμού λεμονιού.