BACK

Κις Λορέν

Η πιό κλασσική τάρτα γρήγορα και γευστικά στο τραπέζι σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (14 votes)

Συστατικά:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
145 γρ. βούτυρο
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο για να αλείψετε τις φορμίτσες
2 κουτ. σούπας Κρέμα γάλακτος 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. μπέικον κομμένο σε καρεδάκια
1φλιτζάνι (240 ml) γάλα
1 φλιτζάνι (240 ml) Κρέμα γάλακτος 
4 αβγά
1 πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

1. Αναμειγνύεται το αλεύρι με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη.

2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη, την ανοίγετε και ντύνετε 8 ατομικές βουτυρωμένες φορμίτσες για τάρτες. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι 2-3 φορές και τις αφήνετε στο ψυγείο για 30' για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της ζύμης.

 

3. Ψήνετε τις βάσεις από τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 20' περίπου, με σκεπασμένες τις άκρες, για να μην καούν, καθώς θα ψήνονται για δεύτερη φορά, όταν τα γεμίσετε. Βγάζετε τις φορμίτσες από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

 

4. Βράζετε το μπέικον με λίγο νερό για 2' και το στραγγίζετε, το σκορπίζετε μέσα στις τάρτες. Αναμιγνύετε σε μπεν μα­ρί το γάλα με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Προσθέτετε τα αβγά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Προσθέτετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μοιράζετε την κρέμα στα ταρτάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180- 200 βαθμούς, για 20'-30' περίπου. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τις «quiches» να σταθούν για 10' πριν τις σερβίρετε.