BACK

Κίμπε και ρεβύθια σε ταχίνι

Ανατολίτικο φαγητό που θα σας ενθουσιάσει. Λίγο μπελαλίδικο αλλά αξίζει τον κόπο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

150 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς
200 γρ. αρνί κομμένο σε μεγάλους κύβους
3 ξυλαράκια κανέλα
1 δόση για κίμπε χωρίς τη γέμιση  ( δείτε την βασική συνταγή )
12 κρεμμύδια στιφάδου

Για τη σάλτσα
450 ml ταχίνι
χυμός από 3 λεμόνια
450 ml ζωμός κρέατος, κατά προτίμηση αρνίσιος
αλάτι

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τα μπαλάκια του κίμπε.

Σχηματίζουμε οβάλ μπαλάκια σαν αβγό.

Τρυπάμε το κάθε κομμάτι με το δάχτυλό μας και το κλείνουμε πάλι, χωρίς όμως να το γεμίσουμε.

Τα μπαλάκια πρέπει να είναι κούφια από μέσα.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Βάζουμε το κρέας και τα ρεβίθια μαζί σε μια κατσαρόλα και, μόλις βράσουν, αλατίζουμε και ρίχνουμε την κανέλα.

Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και φυλάμε το ζωμό.

Θα χρειαστούμε 450 ml απ’ αυτόν για τη σάλτσα ταχίνι.

Ρίχνουμε το ταχίνι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό εναλλάξ, χτυπώντας δυνατά.

Αλατίζουμε.

Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γυρίζοντάς την πάντα στην ίδια κατεύθυνση, αλλιώς θα κόψει.

Προσθέτουμε τα κίμπε κατευθείαν από την κατάψυξη και σιγά-σιγά προσθέτουμε το κρέας, τα κρεμμύδια και τα ρεβίθια.

Μόλις βράσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά.

Κατεβάζουμε και σερβίρουμε με αραβική πίτα.

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: