BACK

Κέικ σοκολάτας με καφέ - Babka

Μια ιδιαίτερη συνταγή για κέικ με μαγιά, αλλά και τη γεύση της σοκολάτας, του καφέ και των σταφίδων παραδοσιακή συνταγή των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης!
Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 φλ. γάλα χλιαρό
2 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. ζάχαρη
1/4 κ.γλ. αλάτι
1/4 φλ. βούτυρο, μαλακό
2 αβγά καλά χτυπημένα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 ½ κ.σ. στιγμιαίος καφές ή εσπρέσσο
1/4 φλ. σταφίδες χωρίς κουκούτσι
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

Οδηγίες:

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε 1 κουταλιά της σούπας γάλα και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο γάλα.

3. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 45 λεπτά

4. Αναμειγνύουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και το προσθέτουμε στο μείγμα της ζύμης.

5. Αναμειγνύουμε τα αβγά.

6. Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι αν χρειάζεται για να γίνει μια λεία, εύπλαστη ζύμη.

7. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί

8. Προσθέτουμε σ' αυτήν τον καφέ και τις σταφίδες και ανακατεύουμε.

9. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη και τη σκεπάζουμε με το μείγμα σοκολάτας.

10. Διπλώνουμε τη ζύμη μέχρι να σχηματιστεί ένα ρολό πολλών στρώσεων.

11. Τοποθετούμε το ρολό σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

12. Αλείφουμε το πάνω μέρος με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 170°C για 40-60 λεπτά.

 

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: