BACK

Κέικ σοκολάτα με γιαούρτι

Το γιαούρτι κάνει αυτό το σοκολατένιο κέικ πολύ αφράτο. Είναι το τέλειο ταίρι για ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι με άρωμα πορτοκαλιού. Αν γαρνίρετε το γλάσο με κορνέ, μετατρέπεται σε εκπληκτική τούρτα γενεθλίων. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (20 votes)

Συστατικά:

2/3 φλ. βούτυρο
1 3/4 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. βανίλια ή κονιάκ
2 1/2 φλ. αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλ. γιαούρτι
1/2 φλ. βραστό νερό
1/2 φλ.κακάο

Γέμιση και γλάσο


4 φλ. ζάχαρη άχνη
3/4 φλ. κακάο
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια ή κονιάκ
1/4 φλ. γάλα εβαπορέ

Οδηγίες:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γιαούρτι. Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό και τα προσθέτουμε στη ζύμη. Φτιάχνουμε δυο στρώσεις που τις ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 C. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, τις αφαιρούμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν προσθέσουμε τη γέμιση και γλασάρουμε. Για το γλάσο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο, χτυπάμε με το βούτυρο και προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα.

Tips

Θα κρατήσει στο ψυγείο για 2-3 μέρες