BACK

Κέικ με μέλι

Διαφορετικό και αρωματικό το κέικ αυτό,με συνδυασμό υλικών που αρχικά μπορεί να ξενίζουν, αλλά στο αποτέλεσμά τους δίνουν μια πραγματικά πρωτότυπη γεύση! Ιδανικό για έναν απογευματινό καφέ με τις φίλες για να φτιάξει η διάθεση τα μελαγχολικά φθινοπωρινά απογεύματα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3 1/2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι
1/4 κ.γλ. αλάτι
1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. σόδα
1 ½ φλ. ξηροί καρποί, καρύδια ή αμύγδαλα
4 αβγά
3/4 φλ. ζάχαρη
4 κ.γλ.  φυτικό λάδι
2 φλ. σκούρο μέλι
½ φλ. βρασμένος καφές

Προαιρετικά
½ κ.γλ.  κανέλα
1/4 κ.γλ.  μοσχοκάρυδο
1/8 κ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
1/2 κ.γλ.  τζίντζερ

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ.

2. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να πήξει και να ανοίξει σε χρώμα.

3. Προσθέτουμε χτυπώντας το λάδι, το μέλι και τον καφέ.

4. Ρίχνουμε και το μείγμα του αλευριού με τις υπόλοιπες σκόνες και τους ξηρούς καρπούς. 

5. Λαδώνουμε ένα ταψί 27x40x10 εκατοστά και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Για μικρότερα κέικ, χρησιμοποιούμε δύο φόρμες ψωμιού 22 εκατοστών.

6. Ρίχνουμε το μείγμα στο(α) ταψί(α). Ψήνουμε για  60-80 λεπτά το μεγάλο κέικ και 50 λεπτά για τα δύο μικρότερα ή μέχρι ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι αν το βυθίσουμε. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το βγάλουμε από το ταψί.

Tips

Αν παραλείψετε τα αβγά η υφή και το φούσκωμα θα διαφοροποιηθούν, αλλά θα έχετε ένα νόστιμο νηστίσιμο κέικ!