BACK

Κέικ με γέμιση βύσσινο από τη xώρα των Βάσκων

Ένα νόστιμο κέικ με γέμιση βύσσινο από τη χώρα των Βάσκων. Ένα γλύκισμα που ταιριάζει πολύ με έναν απογευματινό καφέ ή και στο πρωινό των παιδιών.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (6 votes)

Συστατικά:

1 φλ. ανάλατο, μαλακό βούτυρο
1 1/3 φλ. ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
1/2  κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γλ.  αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν-παόυντερ
1/3 φλ. βύσσινο κομπόστα
1/8 κ.γλ. αμυγδαλέλαιο (προαιρετικά)
1/4 φλ. τριμμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)
ζάχαρη άχνη για γαρνιτούρα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μια στρογγυλή ή παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.

Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να διαλυθεί και να δέσει.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας τα καλά κάθε φορά.

Ρίχνουμε και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν-πάουντερ και τα αναμειγνύουμε ανακατεύοντας με το χέρι από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη χωρίς καμιά λωρίδα από αλεύρι.


Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο της φόρμας που έχουμε ετοιμάσει. 

Ανακατεύουμε το αμυγδαλέλαιο (αν χρησιμοποιούμε) με το βύσσινο.

Τοποθετούμε το βύσσινο στη ζύμη σε απόσταση 5-6 εκ. από τα τοιχώματα της φόρμας.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο της ζύμης πάνω από το βύσσινο. Απλώνουμε απαλά το μείγμα προς τα τοιχώματα και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα αμύγδαλα -αν χρησιμοποιούμε.


Ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέικ 

Αφήνουμε να κρυώσει επάνω στη σχάρα κι έπειτα το βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

Tips

Το τέλειο ταίρι για ένα ζεστό τσάι.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: