BACK

Κατσίκι με αγκινάρες και ντομάτα

Στην Πελοπόννησο και ειδικά στο χωριό της Άριας είναι πολύ συνηθισμένος συνδυασμός οι αγκινάρες με την ντομάτα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό κατσίκι, κομμένο σε μερίδες
12 αγκινάρες μέτριες καθαρισμένες
1 μάτσο κρεμμύδι φρέσκο
1 μάτσο άνηθο
1 κ.σ.τοματοπελτέ
2 φρέσκες ντομάτες

Οδηγίες:

1. Σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας.

2. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνιθο, τον ντοματοπελτέ, τις φρέσκιες ντομάτες και 4 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα.

3. Στα τελευταία 30 λεπτά προσθέτουμε τις αγκινάρες.

4. Aλατοπιπερώνουμε στο τέλος.

Tips

Μπορείτε βέβαια να βάλετε και αρνάκι αν το θέλετε.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: