BACK

Καπνιστός σολομός με άνηθο και γιαούρτι

Ένα ελαφρύ γεύμα ιδανικό για μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.8 (4 votes)

Συστατικά:

250 γραμ. φρέσκο σολομό
250 γραμ. καπνιστό σολομό
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
1 ματσάκι άνηθο
1 αγγούρι
100 ml λευκό ξύδι
28 γραμ. ψιλή λευκή ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Τεμαχίζετε το φρέσκο σολομό και τον αναμειγνύετε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Τον αφήνετε να μαριναριστεί για 12 ώρες στο ψυγείο.
Κόβετε το αγγούρι σε λεπτές ροδέλες και το βάζετε σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε το ξύδι και τη ζάχαρη και τα αφήνετε να βράσουν.

Περιχύνετε με αυτό το ζεστό μείγμα το αγγούρι και αφήνετε να κρυώσει.

Μετά από 12 ώρες, στραγγίζετε το σολομό αλλά διατηρείτε το χυμό του λεμονιού.
Τεμαχίζετε τον καπνιστό σολομό και τον προσθέτετε στο φρέσκο σολομό μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Αλατοπιπερώνετε.
Αναμιγνύετε το 50% του στραγγιστού γιαουρτιού TOTAL και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο.

Ανακατεύετε το χυμό του λεμονιού ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: