BACK

Καναπεδάκια από αγγούρι και χτένια σαλάτα

Ένα τέλειο ορεκτικό για να συνοδεύσουμε μια παγωμένη σαμπάνια.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 αγγούρια, πλυμένα αλλά όχι ξεφλουδισμένα
50 χτένια (περίπου 500 γρ.), καθαρισμένα
λίγο λάδι για σωτάρισμα (προαιρετικά)
αλάτι & πιπέρι

Για τη κρέμα γιαουρτιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγισμένο
καυτερή σάλτσα της αρεσκείας μας, όπως Tabasco
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 πρέζα άσπρο πιπέρι
λεμόνια και μαϊντανό για γαρνιτούρα 

Οδηγίες:

Κόβουμε το κάθε αγγούρι σε 12 χοντρές φέτες. Με ένα κουταλάκι, αδειάζουμε τους σπόρους από κάθε φέτα, χωρίς να την τρυπήσουμε μέχρι κάτω, σχηματίζοντας δηλαδή μια λακκουβίτσα στο κέντρο.

Τοποθετούμε τα χτένια σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, σκεπάζουμε, και μαγειρεύουμε στον ατμό για λίγα λεπτά μέχρι να χάσουν την γυαλάδα τους και να είναι τρυφερά. Διαφορετικά, μπορούμε να τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, την καυτερή σάλτσα, την μουστάρδα, το λεμόνι και το λευκό πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα χτένια μέσα και ανακατεύουμε. Παίρνοντας ένα χτένι με την κρέμα του κάθε φορά, γεμίζουμε τις φέτες του αγγουριού. Γαρνίρουμε με κομμένο λεμόνι και φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

 

Tips

Μπορούμε να κάνουμε την κρέμα γιαουρτιού λίγες μέρες πριν και να τελειώσουμε το πιάτο την τελευταία στιγμή, λίγο πριν το βγάλουμε στο τραπέζι.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: