BACK

Τηγανητές ελιές με ντομάτα και δεντρολίβανο

Μερακλίδικος μεζές για λίγους. Πραγματικά νόστιμος, πολύχρωμος. Ο ορισμός της Μεσογείου στο πιάτο σας! Συνδυάζεται τέλεια με ουζάκι στην σκιά του καλοκαιρινού ήλιου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

2 φλ. ελιές θρούμπες
1/2 κ.σ. ντοματοπελτές
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1/2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τις ελιές ή τουλάχιστον για 12 ώρες, σε μπόλικο κρύο νερό.

Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πανί κουζίνας για να απορροφήσει το νερό και να στεγνώσουν εντελώς.
 

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις ελιές για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, το αδειάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε τις ελιές πολύ ή και λιγότερο ζεστές.

Tips

Ένα καλό ζυμωτό ψωμί είναι ό,τι καλύτερο για να συνοδεύσει αυτή τη συνταγή
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: