BACK

Τάρτα με κοτόπουλο, γραβιέρα και μυρωδικά

Νόστιμη τάρτα που μοιάζει με κοτόπιτα και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους σε τραπέζι ή μπουφέ. Ιδανικό πιάτο για πάρτι, αφού εκτός από πεντανόστιμη είναι και πολύ πρακτική!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (10 votes)

Συστατικά:

1 κομμάτι σφολιάτα
3 κ.σ. σησαμέλαιο
350 γρ. κοτόπουλο - ψαχνό
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 αβγά χτυπημένα
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
2 κ.γλ. ξερό βασιλικό
1 μεγάλο αβγό χτυπημένο με 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
2. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει ελαφρώς.
3. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
4. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τα αβγά και τη γραβιέρα σε ένα μπολ.
5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το βασιλικό.
6. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μια φόρμα για τάρτες. Το φύλλο που περισσεύει γύρω-γύρω το στριφογυρίζουμε προς τα μέσα όμορφα για να σχηματίσουμε ένα στεφάνι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης.
7. Βάζουμε τη ζύμη να ψηθεί για 20 λεπτά.
8. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα.
9. Χτυπάμε το αβγό με την κρέμα και περιχύνουμε το μείγμα από πάνω, ώστε να πάει παντού.
10. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 35 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει
Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.