BACK

Τάρτα Λεμονιού με Γιαούρτι

Ιδιαίτερα νόστιμη και αρωματική τάρτα λεμονιού με το γιαούρτι να χαρίζει στην κρέμα μια ανάλαφρη υφή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.2 (5 votes)

Συστατικά:

 

250 γρ. γιαούρτι TOTAL
9 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα 2 λεμονιών
Χυμό 5 λεμονιών
1 βάση τάρτας, αγοραστή

Οδηγίες:

 

Καλύπτετε τον πάτο της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε αρκέτα όσπρια για να σιγουρευτείτε ότι οι άκρες και ο πάτος της ζύμης έχουν το ίδιο πάχος.

Ψήνετε για 10 λεπτά.
Αφαιρείτε τα όσπρια και το αντικολλητικό χαρτί, απομακρύνοντας ζύμη που περισσεύει από τη φόρμα.

Ξαναβάζετε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, προετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού.

Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι TOTAL.

Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 120°C.

Χύνετε τη γέμιση μέσα στην καυτή φόρμα (αυτό θα εξασφαλίσει ότι η φόρμα δεν τρέχει).

Ψήνετε για 30 λεπτά. Απομακρύνετε από το φούρνο και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/