BACK

Τάρτα λεμόνι

Μια εκδοχή της γνωστής σε όλους lemon pie.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

400 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ ή 1 πακέτο digestive
1 φλ. χυμό πορτοκάλι


Κρέμα
8 κ.σ. σούπας κορν φλάουρ
1 φλ. ζάχαρη
1/8 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
4 κρόκοι αυγών
4 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού


Γαρνίρισμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος (για σαντιγύ)
μισά φετάκια λεμονιού

Οδηγίες:

Για την κρέμα
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με τη ζάχαρη και το αλάτι.
2. Βράζουμε το νερό και το ρίχνουμε με μιας μέσα στην κατσαρόλα με το κορν φλάουρ ανακατεύοντας ζωηρά. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα για 4 λεπτά.
3. Χτυπάμε τους κρόκους ανακατεύοντάς τους με λίγη από τη ζεστή κρέμα (για να τους φέρουμε στη σωστή θερμοκρασία) και τους αδειάζουμε μέσα στην υπόλοιπη. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για άλλα 4 λεπτά.
4. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
5. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας με το κουτάλι μέχρι να ενωθεί με την κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει καλύπτοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα (πέτσα).

Για τη σαντιγύ
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ. Αν θέλουμε να είναι πιο γλυκιά προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη.

Για να στήσουμε την τούρτα
1. Φτιάχνουμε τη βάση βουτώντας τα μισά μπισκότα στο χυμό πορτοκάλι, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με τη μισή κρέμα.
2. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και την κρέμα.
3. Καλύπτουμε την τούρτα με τη σαντιγύ και διακοσμούμε με τα φετάκια λεμονιού.

Tips

Για το food styling μπορείτε εναλλακτικά να ετοιμάσετε μια μαρέγκα, χτυπώντας πολύ καλά τα ασπράδια από 4 αυγά (η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν στέκεται πλήρως, δηλαδή ακόμα και αποδογυρίζοντας το μπωλ που τη χτυπάτε να μην πέσει!) και φτιάχνοντας σχήματα της προτίμησής σας π.χ. μικρά λεπτά δισκάκια ή μεγάλες σταγόνες να τα ψήσετε για 10 λεπτά στους 160 βαθμούς και να τα τοποθετήσετε πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας.