BACK

Σαλάτα με παντζάρι, ξινόμηλο και μυρώνια

Το γλυκό και το ξινό γίνονται μια γευστική μπουκιά στο πιάτο με γιαούρτι Total.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (3 votes)

Συστατικά:

1½ κιλό παντζάρια
40 ml ελαιόλαδο
Ξίδι βαλσαμικό
½ ματσάκι σιμπουλέτ ψιλοκομμένο
250 γρ. Total 0%
50 γρ. ξινόγαλα ΦΑΓΕ
1 κ. σ. μέλι
½ σκελίδα σκόρδο
20 φυλλαράκια δυόσμο
Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
2 πράσινα μήλα ολόκληρα, καθαρισμένα, χωρίς τα κουκούτσια στο κέντρο
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

Αλείφουμε τα παντζάρια με λίγο λάδι, τα αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε ένα ταψί στο φούρνο στους 140οC για 1½-2 ώρες.
Όταν κρυώσουν, καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε κυβάκια σε ένα μπολ.
Κάνουμε μια σαλάτα με τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το σιμπουλέτ.
Αλατοπιπερώνουμε.
Για τη σάλτσα γιαούρτι χτυπάμε μαζί στο blender το γιαούρτι, το ξινόγαλα, το σκόρδο, το μέλι, το λεμόνι και ..

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/