BACK

Ρυζόγαλο

Από τις αγαπημένες γεύσεις που θυμίζουν γιαγιά και παιδικά χρόνια. Ζεστό και βελούδινο, πασπαλισμένο με κανέλα, να ζεσταίνει κρύα βράδια!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

 

1 lt φρέσκα γάλα
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι
1 κ.σ. κορν φλάουερ (προαιρετικά)
κανέλα

Οδηγίες:

 

  • Πλένουμε το ρύζι
1. Βάζουμε το ρύζι να βράσει με νερό σε ποσότητα 1 ρύζι 2 1/2 νερό.
2. Όταν πιει το νερό του, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να σιγοψήνεται.
3. Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο γάλα.
4. Όταν αρχίζει το ρύζι και "σκάει" ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το βράσιμο, ώσπου να γίνει αραιός χυλός.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με κανέλα.