BACK

Ρεβυθάδα με λουκάνικα και πορτοκάλι

Τα ρεβύθια με λουκάνικο και πορτοκάλι είναι το φαγητό της επόμενης μέρας όταν έχουν περισσέψει ρεβύθια από το Κυριακάτικο τραπέζι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (6 votes)

Συστατικά:

2 Καλαματιανά λουκάνικα με πορτοκάλι

φλούδα και χυμό από ένα πορτοκάλι

4 μερίδες ρεβυθάδα  δείτε εδώ την συνταγή μας

Οδηγίες:

Η πιο εύκολη και απλή συνταγή εφ όσον έχουμε περίσσεμα ρεβυθάδα από το Κυριακάτικο τραπέζι μας.

Παραδοσιακά στην Σίφνο την επόμενη ημέρα προσθέτουν στην ρεβυθάδα ρύζι για να έχουν ένα πιο πλούσιο αλλά και διαφορετικό φαγητό.

Εμείς μετά από ένα γρήγορο ταξίδι στην Καλαμάτα φέραμε λουκάνικα ντόπια που μύριζαν πορτοκάλι και φτιάξαμε την ρεβυθάδα μας προσθέτωντας τα λουκάνικα ελαφρά σοταρισμένα μέσα στα ρεβύθια.

Βάζετε λοιπόν τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα και προσθέτετε την φλούδα από το μισό πορτοκάλι και τον χυμό απο το μισό πορτοκάλι.

Σοτάρετε τα λουκάνικα ελαφρά χωρίς λιπαρή ουσία στο τηγάνι σας και τα ρίχνετε μαζί με τον χυμό και τις φλούδες από το πορτοκάλι μέσα στα ρεβύθια.

Αφήνετε να πάρουν μία βράση και το φαγητό σας είναι έτοιμο.

 

Σερβίρουμε σε βαθύ παραδοσιακό πήλινο σκεύος για ρεβυθάδα μαζί με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και φυσικά το απαραίτητο ποτήρι κρασάκι!!!