BACK

Πίτσα με κοτόπουλο, μπρόκολο και φρέσκο τυρί κρέμα

Μια εύκολη και ενδιαφέρουσα συνταγή για πίτσα, που μπορεί να γίνει με το ψητό  κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα.

Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε για το topping, καθώς θα δείτε ότι το τυρί κρέμα ταιριάζει σχεδόν με ό,τι κι αν σκεφθείτε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

200γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
1 φιλέτο από ψητό στήθος κοτόπουλου
1 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλ. ψιλοκομμένο βρασμένο μπρόκολο
4 κ.σ.  ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα
1 κ.σ. ξερό βασιλικό

Για τη ζύμη:
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. νερό
1 κοφτή κ.γλ. ξερή μαγιά
1/2 κ.γλ.αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη

Οδηγίες:

1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση της πίτσας και ζυμώνουμε πολύ ελαφρά για 3-4 λεπτά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε για 30 λεπτά.

2. Ανοίγουμε κατά προτίμηση με τα δάχτυλά μας πάνω στο ταψί το ζυμάρι σε -περίπου- στρογγυλό σχήμα.

3. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε με το μπρόκολο, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτα και το βασιλικό.

4. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε την πίτσα στους 200oC για 10 λεπτά

5. Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, μοιράζουμε στην επιφάνεια το τυρί κρέμα και ξαναβάζουμε την πίτσα στο φούρνο για άλλα 10 -15 λεπτά
(προσέχουμε να έχει ψηθεί καλά η βάση μας και από κάτω).