BACK

Πίτα με κολοκύθα

Μια πίτα που συνδυάζει με υπέροχο τρόπο την κίτρινη κολοκύθα με τα τυριά και τα μπαχαρικά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (3 votes)

Συστατικά:

150γρ. καλαθάκι (τρίμματα)

150γρ. τυρί μελίχλωρο (τριμμένο)

150γρ. μανούρι (τρίματα)

100γρ. φρυγανιά τριμμένη

1κ.γ βούτυρο

800γρ. κολοκύθα κίτρινη (τριμμένη)

100γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο

200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2κ.γ πέικιν πάουντερ

4 αυγά

250γρ. ξινόγαλο

1κ.γ κανέλα

1κ.γ κύμινο

2κ.σ θυμάρι

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

 

Οδηγίες:

 

Bήμα 1:

Ετοιμάστε την πίτα. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, την κανέλα και το θυμάρι. Ανακατέψτε και κρατήστε το μπολ στην άκρη.

Bήμα 2:

Βάλτε μέσα σε ένα άλλο μπολ, τα αυγά, το ξινόγαλο, το ελαιόλαδο, ανακατέψτε τα πολύ καλά και στη συνέχεια ρίξτε τα μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατέψτε πολύ καλά και προσθέστε την κολοκύθα και τα τυριά. Ανακατέψτε καλά και κρατήστε το μείγμα στην άκρη.

Bήμα 3:

Βουτυρώστε ένα παραλληλόγραμο ταψί 20x30 περίπου να είναι οι διαστάσεις και στη συνέχεια πασπαλίστε το με τη μισή ποσότητα της φρυγανιάς. Αδειάστε το μείγμα της πίτας μέσα και απλώστε το ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη φρυγανιά από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν τρυπήσουμε το κέντρο της πίτας.

Bήμα 4:

Βγάλτε την πίτα από τον φούρνο, αφήστε την για 20 λεπτά να κρυώσει, κόψτε την και σερβίρετε.

 

Συνταγή από YOLENIS