BACK

Πατατοσαλάτα με «μαγιονέζα» ταραμά

Τα βασικά υλικά της ταραμοσαλάτας χρησιμοποιούνται ξεχωριστά και δίνουν ένα τελείως διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα ιδανικό τόσο για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, όσο και για ένα γεύμα στη διάρκεια της νηστείας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.1 (7 votes)

Συστατικά:

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους περίπου 1,5-2 εκ.
60 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ταραμά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κούπα ελιές μαύρες ή πράσινες ψιλοκομμένες
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. άνηθο (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, αλλά να μην είναι πολύ μαλακές.
2. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Με ένα μίξερ χτυπάμε σιγά σιγά τον ταραμά ρίχνοντας εναλλάξ το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
4. Σε βαθιά σαλατιέρα ανακατέβουμε τις πατάτες, τις κομμένες ελιές, το κρεμμύδι, τον άνηθο και  τη «μαγιονέζα» πολύ προσεχτικά. Το καλύτερο εργαλείο γι’ αυτήν τη δουλειά είναι τα (καθαρά εννοείται) χέρια.
5. Βάζουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι και μία μέρα.