BACK

Μπουρεκάκια με κιμά και σάλτσα γιαούρτι

Υπέροχα μπουρεκάκια ιδανικός μεζές για μπύρα η τσίπουρο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.9 (7 votes)

Συστατικά:

 

Για τα μπουρεκάκια


1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
400 γρ. κιμάς
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 ποτήρι κρασί λευκό
200 γρ. φέτα κομματιασμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αβγό χτυπημένο
4 κ. σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Για τη σάλτσα TOTAL


4 κ. σ. Total
2 κουταλιές ψιλοκομμένος δυόσμος
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι

Οδηγίες:

 

Για τα μπουρεκάκια:

Σοτάρουμε στο λάδι τον κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Μόλις κρυώσει λίγο ο κιμάς, προσθέτουμε τα τυριά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζουμε σε καθεμιά μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Τυλίγουμε σε ρολάκια, τα απλώνουμε σε ταψί, αλείφουμε με λάδι και ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/