BACK

Μελιτζάνες φούρνου με μανιτάρια

Απλό και πολύ γευστικό που όταν ειναι στην εποχή του είναι λουκούμι.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

Συστατικά:

4 μέτριες μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι τριμμένα κίτρινα τυριά
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και αδειάζουμε τη ψίχα τους προσεκτικά χωρίς να κόψουμε τη φλούδα. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο και τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και την ψίχα από τις μελιτζάνες, τρίβουμε το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε το μείγμα και το αφήνουμε 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε στα σοταρισμένα μανιτάρια τη ντομάτα, τον μαϊντανό και τα τυριά και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε τις μελιτζάνες με τη πάπρικα και το κύμινο, και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 200 C περίπου 15 λεπτά και τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: