BACK

Μελιτζάνα στρωμένη με ντομάτα και φέτα

Υπέροχο ορεκτικό ή μεζεδάκι με τα αρώματα της φέτας να υπερισχύουν.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

12 φέτες στρογγυλές των 2 εκ. από μελιτζάνα φλάσκα
8 μικρές φέτες τυρί φέτα
ελαιόλαδο
σάλτσα pesto αραιώμενη
βούτυρο

Οδηγίες:

 

Λαδώνουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στη σχάρα ή στο μαντέμι μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια ψήνουμε τις ντομάτες. Βουτυρώνουμε μια μικρή φόρμα με διάμετρο περίπου 9-10 εκ. στρώνουμε εναλλάξ τη μελιτζάνα, την ντομάτα και τη φέτα.

Επαναλαμβάνουμε και κλείνουμε τη φόρμα με μελιτζάνα.

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.

Μπορούμε να τοποθετήσουμε και ένα φύλλο βασιλικό ενδιάμεσα.

 

Για τη σάλτσα pesto:


Πολτοποιούμε 3 σκελίδες σκόρδο, 2 κούπες πλατύφυλλο βασιλικό, λίγο αλάτι, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1/3 της κούπας κουκουνάρια καβουρντισμένα και ¾ της κούπας παρμεζάνα τριμμένη στο μπλέντερ.

Το στάζουμε γύρω-γύρω από τη μελιτζάνα και σερβίρουμε.

Η ποσότητα αυτή αρκεί για τουλάχιστον 6-8 μερίδες.