BACK

Μαροκινή σούπα με ρεβύθια και φακές

Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις Αραβικές χώρες και η συνταγή αυτή είναι η απόδειξη! Αν και έχει πολλά συστατικά η παρασκευή της είναι αρκετά εύκολη και δε θα σας πάρει πολλή ώρα μέχρι να την απολαύσετε!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.9 (15 votes)

Συστατικά:

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια πιπεριά chipotle
2 κλωνάρια σέλινο κομμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κανέλλα
½ κ.γ. τζίντζερ
½ κ.γ. κουρκουμά
6 φλιτζάνια ζωμό
1 1/3 φλ. φακές πλυμένες
3 φλυτζάνια βρασμένα ρεβύθια
350 γρ. βραστές κόκκινες ώριμες ντομάτες
1/2 φλ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/4 φλ. χυμός λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, το σκόρδο και το πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την κανέλα, το τζίντζερ και τον κουρκουμά.
Ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτουμε το ζωμό και τις φακές.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45΄.
Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τις ντομάτες και βράζουμε για άλλα 15΄.
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

 

Σερβίρουμε αμέσως.