BACK

Μαρέγκες με κρέμα γιαουρτιού

Οι μαρέγκες με την ελαφριά κρέμα γιαουρτιού είναι από τα καλύτερα βραδυνά γλυκά.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

 

Για την μαρέγκα


5 ασπράδια αυγών
300 γρ. ζάχαρη
½ λεμόνι ξύσμα


Για την κρέμα γιαουρτιού


5 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μέλι
1 φύλλο ζελατίνη
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total
1 λεμόνι ξύσμα

Οδηγίες:

 

Για τις μαρέγκες:

Στερεώνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι μέσα σε ένα μεγαλύτερο, στο οποίο έχουμε βάλει λίγο νερό, να καλύψει τον πάτο (μπεν μαρί).
Ανάβουμε το μάτι, ρίχνουμε τα ασπράδια στο κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

Μεταφέρουμε την μαρέγκα στο μίξερ και τη χτυπάμε για 15', μέχρι να σφίξει.

Προς το τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα του λεμονιού.
Γεμίζουμε μια σακούλα με το μείγμα και με το κορνέ σχεδιάζουμε φωλίτσες πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα ...

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και περισσότερες συνταγές στο  www.greece.fage.eu/