BACK

Λουκουμάδες τραγανοί

Το αγαπημένο γλυκό της γιαγιάς τώρα με μια μικρή παραλλαγή στη συνταγή.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (5 votes)

Συστατικά:

1 κομμάτι μαγιά μπίρας σε μέγεθος αμύγδαλου
2 πατάτες
2 ποτήρια αλεύρι σκληρό
2 φλ. χλιαρό νερό

Σιρόπι
1 ποτήρι νερού μέλι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού νερό

Οδηγίες:

1. Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε τις πατάτες αρκετά.
2. Τις λιώνουμε, προσθέτουμε λίγο γάλα και φτιάχνουμε πουρέ.
3. Σε μια λεκάνη βάζουμε το νερό, το αλεύρι, και τη μαγιά.
4. Ρίχνουμε το αλεύρι και στη συνέχεια τον πουρέ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός για λουκουμάδες.


5. Αφήνουμε το μείγμα για 60 λεπτά ή μέχρι  να διπλασιαστεί σε όγκο και να κάνει μεγάλες φουσκάλες.
6. Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και τα βράζουμε 10 λεπτά περίπου.
7. Εντωμεταξύ βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με μπόλικο λάδι ή αραβοσιτέλαιο να κάψει και χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια σούπας παίρνουμε με το ένα χυλό και με το άλλο βοηθώντας, φτιάχνουμε λουκουμάδες σε σχήμα μπαλίτσας και τους τηγανίζουμε προσεκτικά να μην καούν.
8.  Μόλις τηγανίσουμε τους λουκουμάδες, τους βάζουμε αμέσως μέσα στο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό να ρουφήξουν σιρόπι και τους βγάζουμε.


9. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με καρύδι ψιλοκομμένο και κανέλλα.
10. Περιχύνουμε με αγνό μέλι καλής ποιότητας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε ξανά με κανέλλα και ψιλοκομμένο καρύδι.

Tips

Οι κλασικοί λουκουμάδες ακόμα πιο νόστιμοι με προσθήκη πατάτας στο μείγμα τους! Το άμυλο της πατάτaς βοηθά το χυλό να γίνει πιο σφιχτός και ακόμα πιο γευστικός.