BACK

Κοπανάκια κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες κυδωνάτες

Τα κοπανάκια κοτόπουλο στον φούρνο θα σας εντυπωσιάσουν με την ευκολία και την απίθανη γεύση τους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.6 (8 votes)

Συστατικά:

12 μπουτάκια - κοπανάκια κοτόπουλου

8 μεγάλες πατάτες

 

Για τη μαρινάδα

 

4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι

100 ml σάλτσα σόγιας

50 ml ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

4 κ.γ. θυμάρι ξερό

4 κ.γ. ρίγανη

2 κ.σ. δενδρολίβανο

2 κ.σ. πασατέμπο καθαρισμένο

2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη

3 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή

2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά με το σφουγγαράκι της κουζίνας και σαπούνι να φύγουν όλα τα χώματα.

Τις κόβουμε στην μέση και κάθε κομμάτι εγκάρσια στα τρία – κυδωνάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνουμε τις πατάτες και τα κοπανάκια και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλα από την μαρινάδα.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω της τα κοπανάκια και τις πατάτες ή εάν δεν χωράνε σε ένα ταψί τα μοιράζουμε σε δύο.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά προσέχοντας να μην μας καούν ανάλογα με την ένταση του φούρνου.

 

Φυσικά αν τα κοπανάκια τα ρίξουμε στην σχάρα του μπάρμπεκιου θα έχουμε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

 

 

Tips

Μπορείτε να αλλάξετε την μαρινάδα και να έχετε μία εντελώς διαφορετική γεύση στο τραπέζι σας. διαλέξτε από τις μαρινάδες μας για καλύτερα αποτελέσματα.