BACK

Κοντοσούβλι χοιρινό

Το κοντοσούβλι είναι το απαραίτητο συνοδευτικό για το Πασχαλινό αρνί μαζί με το κλασσικό κοκορέτσι για αυτούς που δεν τρώνε αρνί.

Είναι όμως και ο κλασσικός μεζές για μπύρες στα καθημερινά ψησίματα στην σούβλα και στα κάρβουνα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

2 κιλά χοιρινό σπάλα ξεκοκαλισμένο

2 κιλά πανσέτα με το πάχος της

4 πράσινες πιπεριές

4 ντομάτες

Για την μαρινάδα

4  ξερά κρεμμύδια τριμμένα

2 κούπες ελαιόλαδο

2 κούπες κρασί λευκό

2 κούπες χυμό λεμόνι

6 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

2 κ.σ. πάπρικα

1 κούπα ρίγανη

Αλάτι χοντρό

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τα κρέατα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια περίπου 8-10 εκατοστών.

Κόβουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες στο ίδιο μέγεθος περίπου κρατώντας την εξωτερική σκληρή σάρκα.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μούλτι.

Σε μία βαθιά λεκάνη κατά προτίμηση γυάλινη βάζουμε το κρέας ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 τουλάχιστον ώρες να μαριναριστεί το κρέας μας.

Στην συνέχεια το περνάμε στην σούβλα χαλαρά , όχι πολύ σφιχτά, για να ψηθούν καλά, βάζοντας ανάμεσα που και που τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Βάζουμε την σούβλα μας στην αρχή ψηλά για μία ώρα τουλάχιστον και μετά κατεβάζουμε για να ξεροψηθεί.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε λίγο στο κέντρο για να δοκιμάσουμε αν είναι ψημένο και αν δεν είναι ελαφρά ροζ, είναι έτοιμο.